1.Termeni generali și definiții
S.C. PROSIB SYSTEMS BV S.R.L. este persoana juridica de nationalitate romana, cu sediul social în Adresa: loc. Sibiu, str. Doinei nr. 19, RO39960883, J32/1362/2018, Telefon: 0726366866, E-mail: office.prosib@gmail.com si este numit in continuare Furnizor.
Clientul este orice persoana fizica sau juridica care are acces liber la site si care poate completa un formular de inregistrare (Cont) pe care il va folosi la realizarea de comenzi de pe site.
Continut toate informatiile de pe site care pot fi vizualizate prin intermediul unui echipament electronic; continutul tuturor e-mail-urilor trimise de Furnizor catre Client si orice alt mijloc de comunicare disponibil.
Comanda este un document electronic definit ca modalitate de comunicare intre Furnizor si Client utilizat pentru a exprima intentia de achizitionare de bunuri de pe site.
Contractul este contractul la distanta incheiat intre Furnizor si Client, fara prezenta fizica simultana a Furnizorului si Clientului.
Utilizarea site-ului ca si Client presupune implicit acceptarea tacita si fara rezerve a acestor termeni si conditii, cu toate consecintele care reies din acestea. Furnizorul isi asuma dreptul de a modifica aceste prevederi fara alta notificare. Termenii si conditiile de mai jos au valoare contractuala intre S.C. PROSIB SYSTEMS BV S.R.L. numit in continuare Furnizor si Client.
Se recomanda Clientului citirea cu atentie a termenilor si conditiilor.
SC PROSIB SYSTEMS BV SRL isi rezerva dreptul de a face modificari si actualizari ale acestor termeni si conditii, precum si ale ofertei, fara o notificare prealabila si fara precizarea motivelor.
2. Securitatea datelor personale
Pentru a putea face posibila expedierea si livrarea comenzilor plasate, de pe site-ul prosib.ro trebuie sa fiti de acord ca PROSIB SYSTEMS BV SRL sa colecteze si sa prelucreze datele inscrise conform Regulamentului (UE) 2016/679.
Datele personale furnizate catre Furnizor vor fi folosite numai in scopul declarat al acestui site. Acestea vor fi utilizate pentru confirmarea comenziilor, pentru a trimite corespondenta, pentru a onora comenzile, pentru a realiza statistici proprii, pentru informarea prin email sau alte mijloace de comunicare despre actiunile ulterioare, eventualele promotii, buletinele informatice periodice, newsletter-e, etc.
Sunteti obligat(a) sa furnizati datele, acestea fiind necesare onorarii comenzii. Refuzul dumneavoastra determina imposibilitatea plasarii pe acest site a comenzii dumneavoastra si prelucrarii ei.
Informatiile primite de la clienti nu vor fi puse la dispozitia nici unei persoane fizice, juridice, institutii, etc., decat in cazul in care sunt solicitate justificat de catre autoritatiile in drept sa verifice tranzactiile comercial. Respectam si garantam confidentialitatea datelor clientilor.

S.C. PROSIB SYSTEMS BV S.R.L. garanteaza faptul ca va respecta drepturile conferite de Regulamentului (UE) 2016/679 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.
Orice utilizator care a furnizat explicit pe site-ul companiei noastre adresa sa de email poate solicita stergerea datelor personale din baza noastra de date printr-o cerere in scris trimisa companiei noastre. Datele dumneavoastra cu caracter personal, sunt prelucrate în conformitate cu reglementările Regulamentului (U.E.) 2016/679. Va rugam sa retineti faptul ca ne puteti cere in orice moment sa va stergem contul de pe site-ul nostru, trimitandu-ne un mail la adresa office.prosib@gmail.com.
Pentru orice întrebări legate de această Politică de confidențialitate, va rugăm să ne contactati la office.prosib@gmail.com
3. Drepturi de autor
Intregul continut al Site-ului – imagini , fotografii, texte, informatii– este proprietatea Furnizorului si este aparat de legea pentru protectia drepturilor de autor si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea, preluarea, copierea sau modificarea fara acordul Furnizorului a oricaror elemente enumerate mai sus, chiar daca aceste elemente poarta marcaje de protectie, atrage dupa sine consecintele prevazute de legislatia in vigoare. Pentru a ne sesiza orice incalcare privind legea pentru protectia drepturilor de autor, ne puteti contacta la adresa de e-mail: office.prosib@gmail.com.
Accesul liber la site si la continutul site-ului si utilizarea lor sunt permise doar pentru uz personal, fara scop direct ori indirect comercial. Copierea, stocarea, modificarea ori transferarea cu orice titlu, in parte ori intreg al site-ului si/sau al continutului nu sunt permise fara acordul explicit, scris, al Furnizorului si sunt sanctionate potrivit legislatiei in vigoare.
4. Statutul de client
Sunteti responsabil(a) de pastrarea in siguranta a parolei de acces la contul pe care vi l-ati creat in acest Site, orice activitate desfasurata sub numele dumneavoastra de utilizator (Client) adresa de email fiind integral in responsabilitatea dumneavoastra. Sunteti de acord sa ne instiintati imediat despre orice pierdere a parolei sau semn de activitate neautorizata sub numele dumneavoastra de client. Sunteti in deplina cunostinta de cauza ca pentru orice utilizare a Site-ului nostru, pentru orice comenzi si plati facute din contul dumneavoastra in acest site sunteti pe deplin responsabil.
In momentul in care va creati un cont aveti obligatia sa furnizati informatii adevarate, corecte, actuale si complete despre dumneavoastra asa cum sunt specificate in campurile de inregistrare ca utilizator.
In cazul in care consideram ca ati incalcat aceste obligatii, ne rezervam dreptul de a va bloca accesul pe o perioada nedeterminata, fara nici o notificare prealabila.

5. Preturi, plata, facturare
Toate prețurile sunt exprimate în lei și sunt preturile finale de vanzare, și nu sunt purtătoare de TVA.
Costul de livrare este indicat in cosul de cumparaturi, in timpul procesului de comanda și la finalizarea comenzii.
Prețul de pe pagina de produs nu conține costul livrării, care poate fi aflat prin adăugarea produsului în coș.
Modalitatea de plată sunt următoarele: plata la livrare, veti plati in momentul in care veti primi marfa.
Furnizorul și Clientul sunt de acord prin prezenta că Facturile vor fi transmise pe cale electronică, semnarea şi ştampilarea acestora neconstituind elemente obligatorii.
6. Livrarea
Livrarea are loc printr-un serviciu de curierat sau printr-o companie de transport/ casă de expediție.
Tipul de livrare depinde de Produsul comandat/Produsele comandate și este indicat de SC. PROSIB SYSTEMS BV SRL, înainte de încheierea Contractului. Livrarea are loc la o adresă de livrare indicată de Client exclusiv pe teritoriul României.
Riscul pieirii accidentale a obiectului sau al deteriorării sale este transferat în momentul predării bunului unei persoane cu drept de primire, iar la cumpărare prin expediție, transferul riscului are loc la predarea mărfii la persoana responsabilă cu transportul (expeditor transportator) dacă nu există altă obligație expresă legală.
Termen de livrare :
– la produsele aflate pe stoc termenul de livrare este intre 1-2 zile.
– la produsele care nu sunt pe stoc termenul de livrare este intre 7-14 zile.
Livrarea coletelor prin serviciu de curierat și/sau casa de expediție se face de luni până vineri, cu excepția sărbătorilor legale.
7. Daune de transport
În cazul în care, la livrare, Clientul constată vicii evidente la ambalaj sau la marfă, acesta trebuie să comunice acest lucru catre SC. PROSIB SYSTEMS BV SRL, la scurt timp după primirea mărfii.
La primirea mărfii, Clientul trebuie să primească o confirmare în scris din partea celui care a livrat pachetul pentru daunele de transport evidente, vizibile. Prin aceasta, nu se limitează drepturile și obligațiile legale ale Clientului.
8. Dreptul de retur
Conform OUG nr. 34/2014, pentru persoanele fizice ce achizitioneaza produse din site-uri, folosind tehnicile de comunicare la distanta: “Consumatorul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului. Singurele costuri care pot cadea in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor.”
Clientul este obligat sa notifice Furnizorul intentia sa de a returna produsul/ produsele achizitionat/e in termen de maximum 14 zile calendaristice de la primirea produsului/ produselor.
Pentru a va exercita dreptul de retur este necesar sa completati formularul de retur. Clientului ii revine responsabilitatea de a se asigura ca produsele la care a facut referire vor fi returnate in maximum 14 zile de la data notificarii. Returnarea contravalorii produsului poate fi amanata in cazul in care S.C. PROSIB SYSTEMS BV S.R.L. a primit produsul returnat si nici o dovada ca acesta a fost expediat (oricare dintre cele doua variante intervine prima) in maximum 14 zile din momentul notificarii S.C. PROSIB SYSTEMS BV S.R.L. cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din contract. Cheltuielile de returnare vor fi suportate de catre Client.

9. Garantia produselor
Conditiile de garantie sunt in conformitate cu Directiva 1999/44/CE. Produsele Furnizorului sunt garantate pentru o perioada de 24 luni de la data livrarii. La solicitarea garantiei este necesara prezentarea/expedierea produsului defect, impreuna cu accesoriile aferente la sediul Furnizorului, in ambalaj original, precum si o copie a facturii fiscale care atesta cumpararea lor.
In cazul nerespectarii acestor prevederi, produsele pot fi returnate solicitantului fara a i se solutiona garantia. Cheltuielile de transport aferente trimiterii produsului defect vor fi suportate integral de catre Furnizor (pentru produsele ce se incadreaza in garantia producatorului). Pentru pastrarea caracteristicilor calitative ale produselor, trebuie sa respectati recomandariile de intretinere conform simbolurilor de pe eticheta produsului. Orice incalcare a acestora duce la anularea garantiei.
Garantia mai sus mentionata nu se aplica in cazul defectelor imputabile Clientului, cum ar fi:
– defecte provocate de Client ca urmare a nerespectarii instructiunilor din fisa tehnica a produselor, sau utilizarea acestora in alte scopuri decat cele pentru care au fost fabricate/ vandute.
– manipulare si exploatare neglijenta (socuri electrice, mecanice, termice, grad ridicat de impuritati si/sau umiditate excesiva, montarea gresita sau instalare in alte pozitii decat cele mentionate in fisa tehnica, obiecte straine sau lichide intrate in echipament, intemperii, catastrofe), sau au intrat in contact cu substante a caror folosire nu este necesara in procesul de inlocuire/montare.
– alimentarea la alte tensiuni sau frecvente decat cele prevazute de producator.
– defecte din cauza cablurilor de legatura, impamantarii sau din cauza conectarii/deconectarii echipamentelor (produselor) in timpul fuctionarii.
– interventii asupra echipamentelor indiferent de natura lor fara acceptul scris al Furnizorului.
– defecte din cauza transportului aflat in sarcina Clientului, manevrarea sau depozitarea in conditiii impropri de catre Client.
– furnizorul este de asemenea exonerat de obligatia acordarii de garantie in cazul in care se constata ca beneficiarul reparatiei efectuate de Client a utilizat/ manevrat aparatul in mod necorespunzator.
10. Forta majora
Forţa majoră exonerează de răspundere partea care o invocă, conform prevederilor Codul civil (art.1351 NCC). Forţa majoră este orice eveniment extern, imprevizibil, absolut invincibil si inevitabil iar cazul fortuit este un eveniment care nu poate fi prevazut si nici impiedicat de catre cel care ar fi fost chemat sa raspundea daca evenimentul nu s-ar fi produs.
Partea care invocă forţa majoră are obligaţia să o aducă la cunoştinţa celeilalte părţi, în scris, în maximum 5 (cinci) zile de la apariţie, iar dovada forţei majore se va comunica în termen de 15 (cincisprezece) zile de la apariţie.
Data de referinţă este data ştampilei poştei de expediere. Dovada va fi certificată de Camera de Comerţ şi Industrie sau de un alt organism abilitat de legea română. Partea care a invocat forţa majoră are obligaţia să aducă la cunoştinţa celeilalte părţi încetarea acestei cauze în maximum 15 (cincisprezece) zile de la încetare.
11. Litigii
Orice conflict aparut intre Client si Furnizor va fi rezolvat pe cale amiabila prin intelegere intre cele doua parti. In cazul in care acest lucru nu este posibil, competenta revine instantelor de judecata romane, instanta judecatoreasca pe a carei raza teritoriala se afla sediul S.C. PROSIB SYSTEMS BV S.R.L.
12. Dispozitii finale
Furnizorul isi rezerva dreptul de a putea efectua orice modificari ale acestor prevederi, precum si orice modificari asupra Site-ului, structurii acestuia sau orice alte modificari ce ar putea afecta Site-ul, fara a fi necesara vreo modificare prealabila a utilizatorului sau Clientului.
Furnizorul nu va putea fi facut responsabil pentru eventualele erori aparute pe Site din orice cauza, inclusiv din cauza unor modificari sau setari care nu sunt facute de administratorul Site-ului.